Autoritatile elene au luat azi mai multe masuri pentru a face fata unui val de caldura care va afecta marti si miercuri intreaga tara, aducand temperaturi de pana la 42 de grade Celsius, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca lanseaza planul "Perseu", care prevede mobilizarea serviciilor sanitare din intreaga tara. La randul sau, presa sfatuieste populatia sa aiba grija in special de persoanele in varsta, sa nu consume alcool si sa isi limiteze deplasarile la orele cand arde soarele.

Autoritatile locale din mai multe orase, printre care si Atena, au anuntat deschiderea de sali climatizate pentru public.

Caldura a provocat deja o crestere a nivelului de poluare atmosferica la Atena, in weekend, nivelul de ozon din atmosfera depasind 180 de miligrame pe metru cub in mai multe cartiere.

Potrivit serviciilor meteorologice, marti temperatura va urca la 40 de grade pe insula Eubeea, la nord de Atena, in estul Peloponezului si in campia centrala Tesalia. Miercuri, in aceste zone se vor inregistra 42 de grade, dar de joi valorile vor scadea, revenind la valorile normale pentru aceasta perioada.

Vara trecuta, Grecia s-a confruntat cu trei perioade indelungate de canicula, care s-au soldat cu 16 morti si au generat un val de incendii in care si-au pierdut viata alte 77 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.