Ramasitele uneia dintre cele mai mari tabere de romi din cartierul Ponticelli de la periferia Napoli, abandonata in urma cu aproximativ trei saptamani, au fost incendiate ieri seara, iar fumul degajat a dus la opirea temporara a traficului pe o autostrada, relateaza agentia APcom.

Pompierii au ajuns la fata locului la scurt timp dupa declansarea incendiului, iar flacarile, care cuprinsesera saltele, bucati de lemn, resturi de baraci si gunoaie lasate in urma de nomazi, au fost stapanite in aproximativ o ora.

Fumul a ajuns, insa, pe autostrada din apropiere, iar traficul a fost oprit temporar.

Tabara, una dintre cele mai mari din zona, fusese parasita, cu ajutorul fortelor de ordine, dupa violentele de la mijlocul lunii mai, in urma unor proteste violente ale napolitanilor.

Populatia italiana vede in romi principala cauza a lipsei de securitate cu care se confrunta Peninsula, unde atmosfera ramane tensionata, arata NewsIn.

Marti dimineata, zeci de membri ai formatiunii de extrema-dreapta Liga Nordului, care are reprezentanti in Guvern si Parlament, au blocat un santier din apropiere de Venetia unde se construieste o tabara legala de nomazi, finantata de autoritati cu 2.800.000 de euro, a informat agentia de presa AGI.

O parte dintre manifestanti s-au legat pentru a protesta fata de construirea taberei destinata unei comunitati de romi care au cetatenie italiana.

In ultimele zile, au existat proteste ale Ligii Nordului fata de acest proiect in consiliul local. Liderul grupului Liga Nordului din consiliul local venetian, Alberto Mazzonetto, a explicat manifestatia: "Primarul Venetiei, Cacciari, tradeaza asteptarile venetienilor. Finantarea pentru tabara de nomazi ar fi trebuit sa mearga la cetateni".

Filiala italiana a organizatiei Amnesty International a denuntat saptamana trecuta, cu ocazia lansarii raportului sau anual, "un val de rasism" vizand imigrantii din Italia si a avertizat ca "Italia risca sa devina o tara periculoasa in prezent pentru romi si romani, iar maine, potential, pentru toti" strainii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.