Sub titlul "Cavalerul pregateste un decret rapid", ziarul italian "Il tempo" sustine ca Silvio Berlusconi, la cererea unor reprezentanti ai Ligii Nordului, va parafa un decret cu privire la cei care comit infractiuni.

Aceasta cerere a venit in contextul in care un roman a injunghiat si a violat, in Roma, pe fiica unui diplomat al statului african Lesotho.

Petitia oficiala a venit din partea secretarului Ligii Nordului, Roberto Calderoli, care a lansat un "apel puternic" catre Berlusconi, pentru ca acesta sa intervina cat mai curand posibil, pentru solutionarea problemei de securitate a Italiei in raport cu imigrantii. Calderoli i-a cerut lui Berlusconi sa desemneze rapid ministrii noului Cabinet si sa ia masuri rapide de interventie. In acest sens, reprezentantul Ligii Nordului a argumentat ca, desi pevederile Constitutiei sunt bine delimitate si foarte clare, este urgent si absolut necesar sa fie rezolvata problema securitatii, pentru ca orice zi de intarziere inseamna o victima in plus, ce ar fi putut fi evitata.

Solutia lui Calderoli ar fi aceea ca, odata ce va fi desemnat Guvernul, sa fie aprobate imediat prevederile necesare pentru combaterea criminalitatii. Calderoli a facut apel si la reprezentantii din opozitie, deoarece "o astfel de problema are nevoie de sprijinul tuturor, pentru a intelege ca lucrurile s-au schimbat". Drept replica, Berlusconi a dat asigurari sustinatorilor sai ca cererile Ligii Nordului vor fi respectate, in timp ce purtatorul sau de cuvant, Paolo Bonaiuti, a subliniat ca cererea de masuri pentru sporirea sigurantei in Peninsula "sunt un obiectiv al programului de guvernare" al liderului Partidului Poporul Libertatii. Potrivit declaratiilor acestuia, Berlusconi va parafa un decret de tipul celui solicitat, in primele sedinte ale Cabinetului sau. Aceste declaratii sunt urmarea violului comis de Ioan Rusu, un roman din Tarnaveni, judetul Mures, care a injunghiat si a violat o studenta in Roma.

Romanul a incercat sa agreseze si psihologul inchisorii

Aflandu-se in cadrul inchisorii Regina Coeli, Ioan Rusu a incercat, la nici cateva ore dupa ce comisese deja violul, sa agreseze psihologul penitenciarului, insa a fost impiedicat de gardieni, potrivit cotidianului "Corriere della Serra". Dupa aceasta tentativa de abuz petrecuta in inchisoare, romanul se afla in celula de izolare, sub supraveghere zi si noapte. Procurorii l-au acuzat de tentativa de omor, sechestrare de persoane si viol, si incearca sa obtina o suma de "probe zdrobitoare".

Duminica, pe terenul din jurul garii La Storta, la o noua cercetare, carabinierii au descoperit o batista, pe care acuzatul a folosit-o pentru a sterge sangele de pe cutitul cu care a injunghiat-o pe tanara de origine africana. Analiza amprentelor de pe obiect va stabili, cel mai probabil, vinovatia acestuia. mai Este posibil ca procurorul sef, Ermilio Amelio, sa ceara un proces rapid, ca si in cazul unui alt roman, Nicolae Mailat, acuzat de uciderea Giovannei Reggiani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.