NATO si-a exprimat vineri sprijinul pentru Georgia, dupa decizia Rusiei de a-si consolida legaturile cu cele doua teritorii secesioniste gerorgiene, Abhazia si Osetia de Sud, a declarat purtatorul de cuvant al NATO, potrivit NewsIn.

Intr-o intalnire cu vicepremierul georgian Ghiorghi Baramidze la sediul NATO de la Bruxelles, secretarul general adjunct Claudio Bisogniero i-a confirmat ca "Alianta doreste ca Rusia sa revina asupra deciziei sale", a declarat James Appathurai.

Potrivit purtatorului de cuvant, delegatia georgiana "a transmis ingrijorarea Georgiei si si-a exprimat satisfactia pentru pozitia luata miercuri de secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer". Acesta din urma a cerut Moscovei sa renunte la o masura care "submineaza suveranitatea Georgiei".

"Baramidze a reafirmat intentia guvernului de a continua sa aplice planul de pace" destinat sa restabileasca pasnic suveranitatea Georgiei asupra celor doua teritorii, a continuat Appathurai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.