Emisiunile postului de radio Europa Libera in limba armeana si versiunea in aceasta limba a site-ului sau au fost suspendate, dupa ce presedintele micii republici din Caucaz, Robert Kocearian, a decretat starea de urgenta in 1 martie, informeaza NewsIn.

Cele patru ore zilnice de stiri in limba armeana au fost inlocuite cu muzica, au anuntat responsabilii postului de radio finantat de Statele Unite, cu sediul la Praga.

Ei au adaugat ca principalul site in limba armeana al postului a fost blocat, dar stirile sunt afisate pe alte site-uri, pentru a evita aceasta dificultate.

La randul sau, reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Miklos Haraszti, a facut apel ieri, catre autoritatile armene sa ridice restrictiile vizand mass-media.

"Starea de urgenta nu trebuie folosita de Guvern pentru a priva publicul de dreptul sau la informatii din mai multe surse", a declarat el intr-un comunicat publicat de Organizatia pentru Cooperare si Securitate in Europa (OSCE), cu sediul la Viena.

Presedintele armean in exercitiu Robert Kocearian a instaurat starea de urgenta, in principiu, pana in 20 martie, in urma revoltelor soldate sambata cu opt morti, dupa un protest al opozitiei fata de alegerea la presedintie a premierului Serj Sarkisian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.