Serbia a preluat luni controlul asupra a 50 km de cale ferata din nordul Kosovo, dupa noua ani, a anuntat presedintele companiei feroviare de stat, Branislav Ristivojevic.
Branislav Ristivojevic, consilier al premierului sirb Voislav Kostunita, a precizat ca tara sa preia controlul asupra a 50 km de cale ferata intre Lesak si Zvecan, dupa aproape un deceniu. Citeva zeci de angajati au blocat, luni, trecerea unui tren de marfa pe linia ferata, declarind ca nu vor sa lucreze pentru compania kosovara si cerind sa fie transferati sub controlul companiei sirbesti.

Actiunea va creste, probabil, tensiunile dintre sirbi si autoritatile kosovare si trupele NATO de mentinere a pacii, dar se inscrie in linia trasata de guvernul de la Belgrad minoritatii sirbe din Kosovo de a respinge orice contact cu guvernul din Pristina, dupa declararea unilaterala a independentei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.