Ambasadorul lui Musharraf din Afganistan, cautat in continuare in regiunile tribale controlate de militantii islamisti

Doi angajati ai Agentiei Atomice pakistaneze au fost rapiti ieri in zona de nord-vest a Pakistanului, la granita cu Afganistanul. Rapirea celor doi experti are loc in aceeasi zi in care ambasadorul pakistanez de la Kabul a disparut in conditii suspecte.

Doi experti de la Agentia Atomica pakistaneza, aflati intr-o misiune de cercetare a unor noi depozite de minerale, descoperite in muntii din nord-vestul tarii, au fost rapiti de persoane necunoscute, au anuntat oficiali de rang inalt din Ministerul de Interne de la Islamabad. "Tehnicienii au mers in acea zona pentru a realiza anumite teste geologice, insa au fost rapiti de persoane necunoscute impreuna cu soferul lor", a declarat Romail Akram, un oficial din politia pakistaneza, citat de Reuters.

Vehiculul in care acestia se aflau a fost oprit de persoane inarmate care purtau masti. Evenimentul a avut loc in districtul Dera Ismail Khan, unul dintre fiefurile militiilor locale. "Nu stim inca daca rapitorii sunt militanti sau membri ai vreunei bande criminale", a declarat un politist local, Akbar Nasir, pentru AFP. Autoritatile pakistaneze au inceput cautarile celor doi experti la doar cateva ore dupa ce acestia au fost rapiti, insa fara niciun rezultat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.