Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a prezentat marti in cardul Conferintei pentru dezarmare de la Geneva un proiect de tratat care interzice armele in spatiu, propus de Rusia si China, anunta NewsIn.

Proiectul vizeaza interzicerea desfasurarii oricarui tip de arme in spatiu, recurgerea la forta si amenintarile de a recurge la forta impotriva obiectelor spatiale.

Proiectul a fost propus in urma banuielilor Moscovei cu privire la un program secret de distrugere a satelitilor dezvoltat de Washington. Ministrul rus este de parere ca "desfasurarea de arme in spatiu de catre un stat ar declansa inevitabil o reactie in lant".

Un sondaj publicat spre sfarsitul lunii ianuarie arata ca majoritatea americanilor si rusilor se opun desfasurarii de arme in spatiu si afirma ca ar sustine un tratat care ar impiedica o cursa a inarmarii spatiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.