In razboiul pentru suprematie dintre South Stream si Nabucco, intra si Kievul cu White Stream ca o alternativa la cele doua.

Statele Unite au anuntat, potrivit Adevarul, ca sprijina propunerea premierului ucrainean, Iulia Timosenko, facuta Uniunii Europene, de construire a unui nou gazoduct, White Stream, alternativa la Nabucco

Conducta White Stream ar urma sa se intinda pe o lungime de 1.000-1.300 de kilometri, in functie de ruta aleasa, dintre care 650 de kilometri pe fundul Marii Negre. Actualele specificatii tehnice presupun amplasarea unei conducte de 26 de inchi, la o adancime de 2.000 de metri sub apa. Potrivit GUEU-White Stream, in faza initiala, noul gazoduct ar urma sa transporte gaze naturale din Azerbaidjan, insa ulterior ar putea fi conectata si la alte surse de aprovizionare.

"Acest proiect ar putea fi mai putin costisitor si mai eficient si ne dorim ca Ucraina si Uniunea Europeana sa fie partenere in cadrul acestei initiave", a declarat Timosenko, conform Ziua, invocand in sprijinul White Stream necesitatea diminuarii dependentei energetice a UE fata de Rusia.

Potrivit "Oil&Gas Journal",citat de Ziua, compania americana GUEU-White Stream Pipeline Co. Ltd. a anuntat la inceputul lunii februarie ca a demarat o serie de studii de marketing si fezabilitate referitoare la posibilitatea construirii si operarii gazoductului in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.