Gazprom mai are nevoie pentru lansarea proiectului South Stream numai de sprijinul Ungariei, dupa ce, vineri, oficialitatile ruse si sarbe au semnat un acord in domeniul energiei care prevede tranzitul gazoductului pe teritoriul Serbiei, comenteaza publicatia rusa Kommersant, citata de Mediafax.
Gazprom va prelua 50% din subsidiara grupului austriac OMV Central European Gas Hub, de tranzactionare a gazelor naturale, pentru sustinerea sigurantei livrarilor catre Europa, in baza unui acord incheiat tot vineri intre cele doua grupuri. Central European Gas Hub este pe punctul sa devina cea mai importanta platforma de tranzactionare din Europa continentala prin intermediul careia cele doua companii vor desfasura proiecte comune de depozitare in Austria si statele vecine. Gazprom nu a reusit inca sa ajunga la un acord cu grupul ungar MOL, care este esential pentru proiectul South Stream, iar analistii considera ca Ungaria va putea sa "ceara orice pret" in schimbul cooperarii sale, potrivit Kommersant.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.