Teoriile conspiratiei pentru explicarea unor evenimente istorice mai importante au trezit dintotdeauna interesul oamenilor.

Chiar si marile persona­li­tati au fost fascinate de acestea. Isaac Newton, de exemplu, care a formulat legi fundamentale din fizica, era convins ca sfarsitul lumii va avea loc la 1260 de ani de la fondarea Sfantului Imperiu Roman, bazandu-se pe un manuscris descoperit la vremea sa. Precum istoria insasi, teoriile conspiratiei se repeta.

Revista americana "Wired" a alcatuit un top al celor mai populare dintre acestea. in fruntea clasamentului se situeaza ideea ca omul n-ar fi ajuns niciodata pe Luna, ca totul a fost un montaj al agentiei americane NASA. Arthur C. Clarke ar fi fost in spatele odiseei, iar Stanley Kubrick ar fi regizat filmul aselenizarii, turnat in studiouri londoneze.

Citeste si:

Genialul documentar ar fi beneficiat de complicitatea unor oameni politici, cum ar fi Vernon Walters, Henry Kissinger sau Alexander Haig. Pe locul doi este teoria potrivit careia guvernul american s-a aflat in spatele atentatelor de la 11 septembrie.

Documentarul "Loose Change", creat de trei tineri cu varste intre 22 si 26 de ani, s-a transformat in expresia acestei teorii a conspiratiei. Potrivit autorilor, atentatele au fost orchestrate de autoritatile americane, care ar fi ordonat dinamitarea Turnurilor Gemene.