Camera Reprezentantilor a adoptat un proiect de lege care le permite ziaristilor sa nu dezvaluie identitatea surselor de la care isi obtin informatiile.
Camera Reprezentantilor din parlamentul american a aprobat un proiect de lege care le permite ziaristilor sa-si protejeze sursele in majoritatea cazurilor ajunse in instanta. Documentul s-a bucurat de sprijin masiv printre membrii Congresului si a fost adoptat cu o majoritate covirsitoare: 398 de voturi pentru si 21 impotriva. „Libertatea presei este fundamentala pentru democratie si pentru securitatea noastra“, a declarat Nancy Pelosi, presedintele Camerei Reprezentantilor. Ea este una dintre principalele sustinatoare ale noii legi.

Potrivit actului normativ, jurnalistii nu sint obligati sa-si dezvaluie sursele de informare in cazurile federale ajunse in instanta. Exista insa si citeva exceptii de la regula - legea protejarii surselor nu se aplica in cazurile de terorism sau de amenintare la adresa securitatii nationale. De asemenea, ziaristii sint obligati sa ofere toate datele de care dispun, daca prin faptul acesta pot preveni moartea sau vatamarea corporala a unei persoane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.