Autoritatile indoneziene au emis ieri un aviz de alerta de tsunami in provincia Bengkulu, dupa un seism de 7,9 grade pe scara Richter.

Institul geologic american USGS a evaluat cutremurul la 8,0 grade. Seismul s-a produs in apropiere de sudul insulei Sumatra, transmite NewsIn.

CNN anuntase initial producerea a doua cutremure cu epicentrul in Bengkulu, dar a revenit asupra acestei informatii, si a precizat ca s-a produs un singur cutremur, cu magnitudinea intre 7,9 si 8 grade. Cutremurul a fost resimtit si in capitala tarii, Jakarta, dar si la Singapore.

Potrivit CNN, autoritatile au emis un avertisment de tsunami pentru zona Bengkulu, in vigoare cel putin pana la ora 15, ora Romaniei. Regiunea Bengkulu nu este la fel de dens populata ca alte zone de pe insula Sumatra, dar orasul omonim este al treilea ca marime de pe insula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.