Anuntul a fost facut ieri de doua centre americane specializate in supravegherea site-urilor de internet islamiste, SITE Intelligence Group si IntelCenter, informeaza NewsIn.

"SITE Intelligence Group a aflat ca o noua inregistrare video a liderului al-Qaida este iminenta". Potrivit site-ului american, "Al-Qaida a anuntat oficial ca un nou mesaj al lui Osama ben Laden catre poporul american va fi difuzat in curand cu ocazia comemorarii a sase ani de la atentatele din 11 septembrie". "Asteptam difuzarea mesajului in urmatoarele trei zile", a precizat si IntelCenter.

Anuntul cu privire la noua inregistrare video cu ben Laden a fost facut prin intermediul unui mesaj postat pe forumurile islamiste de As-Sahab, principalul organ mediatic al al-Qaida. "In curand, cu voia lui Dumnezeu, (va fi difuzata) o inregistrare video a seicului-leu, Dumnezeu aiba-l in paza!", potrivit textului afisat pe site-urile islamiste si semnat As-Sahab. Anuntul este insotit de o fotografie a lui ben Laden a carui barba, de obicei grizonata, este in totalitate neagra. El nu mai poarta vesta de camuflaj pe care o avea in precedentele aparitii, ci un costum traditional alb si un mantou galben.

Citeste si:

Pe un forum extremist se vorbeste despre un "cadou" care va fi facut la 11 septembrie, dar, potrivit unui expert SITE, termenul se refera in general la o inregistrare video a lui ben Laden sau la un orice alt obiect de propaganda si nu la un atentat iminent pe teritoriul american.

Ca urmare a acestei stiri, primii oficiali americani reafirma pozitia Americii fata de miscarea terorista si fata de Ben Laden. Capturarea si uciderea lui Osama ben Laden, liderul retelei teroriste al-Qaida, este o "prioritatea absoluta", a declarat, astazi, consilierul presedintelui Bush pentru securitate interna, Frances Townsend, la postul de televiziune CNN.