Presedinte de aproape sapte ani, George W. Bush s-a ascuns in spatele unei masti inflexibile de om de stat. Rar cite un jurnalist a reusit sa patrunda dincolo de viata oficiala a presedintelui, noteaza „The International Herald Tribune“. Cu toate acestea, de marti, pe rafturile librariilor din Statele Unite se va afla cartea lui Robert Draper, „Dead Certain“. Cartea este compusa din interviuri pe care presedintele le-a acordat autorului de-a lungul ultimului an si in care acesta isi prezinta viata dincolo de Biroul Oval.

Robert Draper a dat publicitatii unele informatii cuprinse in cartea sa cu conditia ca acestea sa apara cu citeva zile inainte de lansare. Astfel, „IHT“ prezinta intr-unul dintre articolele sale portiuni din transcripturile pe care Draper le-a folosit in lucrarea sa.

„Vom locui la o ferma linistita in Dallas. Si chiar voi infiinta un fantastic Institut al Libertatii, al carui principal scop va fi acela de a promova principiile democratiei in toata lumea“, a declarat Bush, cind a fost intrebat despre ce va face dupa ce va parasi Casa Alba.

Transcripturile si cartea in sine il prezinta pe Bush drept o persoana extrem de interesata de ceea ce vor scrie cartile de istorie despre mandatul sau. Dezvaluirile sale vin intr-un moment in care starea generala a presedintelui devine din ce in ce mai reflexiva, dat fiind ca in curind va fi nevoit sa paraseasca resedinta sa din Bulevardul Pennsylvania 1600. Finalul mandatului il plaseaza, dupa cum chiar el declara, intre tristete si optimism.