In urma unui atac asupra facilitatilor sale nucleare, Iranul ar renunta la natura actuala a programului sau, despre care sustine ca este pasnica, arata think-tankul, si si-ar concentra intreaga energie pe obtinerea citorva bombe nucleare.

Frank Barnaby, expert in armament si om de stiinta din domeniul nuclear, care a condus elaborarea raportului, crede ca ar fi "ca si cum ar decide sa construiasca o masina din parti componente, in loc sa construiasca o intreaga fabrica de masini". Barnaby considera ca, pentru moment, Iranul este destul de departe de obtinerea armamentului nuclear, cel putin la cinci ani distanta.

Varianta plauzibila

Citeste si:

Tarile membre ale Consiliului de Securitate al ONU plus Germania studiaza in prezent sanctiunile ce ar putea fi impuse Iranului, ca urmare a incalcarii rezolutiei prin care se cerea incetarea imbogatirii uraniului de catre Teheran.

Statele Unite nu au exclus niciodata varianta utilizarii unei lovituri militare pentru a pune capat programului nuclear iranian. In plus, in ultima perioada, SUA au deplasat doua portavioane in regiunea Golfului Persic.