La trei luni de la alegerile legislative, formatiunile de centru-stanga si conservatorii austrieci au ajuns la un acord de constituire a unei coalitii guvernamentale in jurul noului cancelar, social-democratul Alfred Gusenbauer. El a precizat ca formatiunea sa (SPO) va detine controlul asurpa apararii, justitiei, educatiei, afacerilor sociale si infrastructurii, in timp ce partidul popular (OVP) al predecesorului sau la carma cabinetului, Wolfgang Schussel, va obtine finantele, externele, economia, afacerile interne si agricultura.

Gusenbauer nu a dat nume. Dupa toate probabilitatile, noua echipa va fi investita joi de presedintele Heinz Fischer. "Am cazut de acord in privinta unui plan global de lucru pentru urmatorii patru ani", a spus Gusenbauer in timpul unei conferinte de presa. Favorizarea cresterii economice, reducerea diferentelor dintre venituri, lupta impotriva somajului si reforma sistemului de invatamant constituie prioritatile vitorului guvern. Cele doua partide austriece au ajuns, in sfarsit, la o intelegere referitoare la majorarea bugetului anual cu un miliard de euro, din care 400 milioane vor fi alocate cheltuielilor sociale, alte 400 de milioane vor fi folosite pentru modernizarea infrastructurii, restul revenind educatiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.