Fostul director al programului "Petrol contra hrana" destinat Irakului, Benon Sevan, acuzat ca a incalcat regulamentele Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) in gestionarea acestui program, a cerut un ragaz inainte de a raspunde acuzatiilor formulate impotriva sa, informeaza AFP.

Conform procedurilor ONU, Sevan avea la dispozitie doua saptamani pentru a raspunde acuzatiilor formulate in urma desfasurarii unei anchete independente asupra gestionarii programului, in valoare de 64 de miliarde de dolari. Si aceasta cu atat mai mult cu cat ONU i-a trimis lui Sevan o scrisoare, ce preconizeaza adoptarea unor masuri disciplinare la adresa sa.

Benon Sevan incearca insa sa traga de timp si a cerut un ragaz suplimentar inainte de a raspunde acuzatiilor. Potrivit lui Stephane Dujarric, purtator de cuvant al ONU, cererea acestuia "este in curs de examinare".

Pe de alta parte, Joseph Stephanides, un alt responsabil al ONU implicat in acelasi scandal, a raspuns la acuzatii in termenul legal de doua saptamani, care a expirat miercuri, a precizat Dujarric.

Raportul anchetei independente asupra gestionarii programului "Petrol contra hrana" arata ca Sevan a cerut si a obtinut cote din petrolul irakian pentru o companie comerciala inregistrata in Panama, care apoi revindea petrolul. Potrivit anchetatorilor, acordandu-i aceste contracte, Bagdadul spera sa obtina influenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.