O gigantica pana de curent a provocat, ieri, panica in capitala nipona, dand peste cap, la ore de varf, circulatia feroviara si impiedicand bursa tokyiota sa calculeze la timp indicele Nikkei. Peste 1,4 milioane de locuinte au ramas pe intuneric, iar activitatea din regiunea Tokyo a fost paralizata timp de mai multe ore.

Pana de curent a fost provocata de o macara ce a lovit accidental o linie de inalta tensiune, a anuntat compania furnizoare Tokyo Electric Power (Tepco). Situatia a revenit la normal dupa circa trei ore. Intre timp, o mare parte a capitalei Japoniei, precum si mai multe orase din prefecturile invecinate au ramas fara curent. Dupa primele estimari ale Tepco, au fost afectati 1,391 milioane de clienti. Este vorba de a doua mare pana din istoria companiei, dupa cea care a afectat circa 2,8 milioane de clienti, in 1987.

Blocati pe Rainbow Bridge

Doua dintre cele mai importante linii de metrou au fost scoase din circulatie timp de o ora si jumatate, spre disperarea celor cateva mii de japonezi care se indreptau spre serviciu. Alti 20 de japonezi au trait momente de groaza, ramanand blocati in trenul automat (fara conductor) pe care pana de curent i-a surprins in mijlocul Rainbow Bridge, giganticul pod suspendat care traverseaza golful Tokyo.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.