Procuratura din Germania a anuntat ca a arestat un german de origine marocana, suspectat ca ar fi membru al organizatiei al-Qaeda.

El a fost arestat in orasul Hamburg, oras in care trei dintre cei care au pus la cale atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite au trait si studiat.
Procuratura germana afirma ca suspectul avea legaturi cu militanti islamisti din Algeria, Irak si Siria.
In varsta de 36 de ani, el a fost arestat de politie la Hamburg sub suspiciunea ca sustinea o organizatie terorista straina.

El a fost retinut de autoritati joi dar abia sambata a fost facuta publica arestarea sa.
Procuratura germana afirma ca anul trecut suspectul ar fi participat la o tabara de antrenament in Algeria.
De asemenea, e acuzat ca ar fi ajutat organizatia al-Qaeda, recrutand luptatori care sa organizeze atacuri sinucigase in Irak si oferind organizatiei sustinere financiara.

Mediator

Anchetatorii l-au supravegheat pe suspect in orasul Kiel, in care locuia, iar politia a facut razii la mai multe adrese din oras.

Anchetatorii au precizat insa ca nu exista dovezi care sa ateste ca suspectul planuia sa puna la cale atacuri in Germania.

Potrivit procurorilor federali, cel arestat e banuit ca ar fi tinut legatura cu un presupus agent al organizatiei al-Qaeda, pe nume Said Bahaji - un cetatean german care avea legaturi stranse cu trei dintre cei care au organizat atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii.

Said Bahaji a fugit din Germania cu putin timp inaintea atacurilor de la 11 septembrie, si cu toate ca exista un mandat de arestare international pe numele sau, el e inca in libertate.

Procuratura germana afirma ca individul arestat joi ar fi actionat drept intermediar, transmitand mesaje intre Said Bahaji si sotia acestuia, care inca locuieste la Hamburg.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.