Fostul premier bulgar Simeon de Saxa Coburg-Gotha a respins ieri afirmatiile potrivit carora afaceristul italian Pierpaolo Cerani ar fi finantat campania electorala a partidului sau. In plus, un apropiat al lui Simeon a declarat ca implicarea Bulgariei in scandalul de coruptie din Italia are ca scop amanarea aderarii la UE.

Acuzatiile aduse fostului premier bulgar in cadrul scandalului de coruptie din Italia au ca scop discreditarea Bulgariei in pragul aderarii la UE, a afirmat Plamen Panayotov, fost lider al partidului condus de Simeon de Saxa Coburg-Gotha si apropiat al acestuia. De altfel, fostul premier si rege al Bulgariei a respins ieri informatiile potrivit carora omul de afaceri italian Pierpaolo Cerani, arestat vineri, in Italia, impreuna cu printul de Savoia (var primar cu Simeon) ar fi finantat campania electorala a MNSII, informeaza Sofia News Agency.

Liderul partidului a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la Sofia, ca pana in prezent autoritatile italiene nu au facut nici o declaratie oficiala in aceasta privinta, iar informatiile privind ramificatiile bulgare ale cazului mentionat au fost inventate de presa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.