Taepodong-2 poate ajunge in Alaska

Coreea de Nord este pe punctul de a testa o racheta balistica cu raza lunga de actiune, de tipul Taepodong-2, care ar avea capacitatea de a lovi teritoriul SUA. Agentia sud-coreeana Yonhap afirma, citand surse diplomatice americane, ca imaginile din satelit arata ca rezervoarele cu combustibil au fost deja atasate rachetei care s-ar afla in pozitie de lansare pe poligonul Musudan din nord-estul tarii. Raza de actiune a acestui tip de racheta este estimata la 3.500-6.000 km, in functie de tipul de incarcatura. "Exista urmele rezervoarelor in apropiere de racheta, ceea ce demonstreaza posibilitatea ca aceasta sa fi fost deja alimentata. Dar nu putem fi siguri", a declarat o alta sursa.

Emotie la Seul si Tokyo

Guvernul de la Tokyo a solicitat, ieri, regimului comunist de la Phenian "sistarea imediata" a pregatirilor pentru testarea rachetei cu raza lunga de actiune, in caz contrar, amenintand Coreea de Nord cu represalii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.