Politia din Brazilia a anuntat ca circa 50 de persoane au fost ucise in urma unei revolte de strada care dureaza de doua zile in statul Sao Paulo.

Printre victime se afla numerosi membri ai fortelor de ordine. Autoritatile braziliene sustin ca la originea tulburarilor de strada se afla o banda numita Prima Porunca a Capitalei, care numara mii de persoane .

Aceasta a trecut la atacuri impotriva fortelor de politie, dupa ce sapte sute dintre membrii sai au fost mutati in inchisori de maxima securitate.
Revolta s-a propagat in inchisorile din statul Sao Paulo. Zeci de vizitatori sunt retinuti prizonieri. Au avut loc 36 de incidente separate in interiorul centrelor de detentie, dintre care jumatate sunt inca in desfasurare.

Circa 35 dintre victime sunt politisti sau gardieni.
in strada, bandele inarmate au atacat patrulele si au declansat asalturi asupra statiilor de politie, cu automate si explozive.

Acestea sunt cele mai grave tulburari de strada in istoria orasului Sao Paulo.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.