Armata americana a recunoscut ca un avion a lansat din greseala o bomba asupra unei case din apropierea orasului Mosul, in noaptea de vineri spre sambata, incident in urma caruia au murit 14 persoane si alte cinci au fost ranite. "Casa nu era tinta vizata de bombardament. Tinta se afla in apropiere. Forta multinationala din Irak regreta profund pierderea de vieti posibil inocente", se arata in comunicatul difuzat de armata americana.

Potrivit aceluiasi comunicat, in prezent are loc o ancheta pentru a se stabili circumstantele producerii incidentului. Interesant este ca, initial, un purtator de cuvant al armatei SUA a mentionat ca nu poate confirma deocamdata aceasta informatie, dar imagini difuzate de televiziuni au aratat ruinele casei din Aaytha, localitate aflata la sud-est de Mosul, si un sir de morminte noi unde, potrivit localnicilor, au fost ingropati sambata cei 14 morti. Controverse au fost declansate si in privinta numarului de victime, purtatorul de cuvant al armatei SUA aratand ca numai cinci persoane au fost ucise, in timp ce responsabilul centrului de securitate americano-irakian a indicat ca bombardamentul a facut 14 victime. In context, gafa aliatilor ar putea sa agraveze resentimentul majoritatii irakienilor fata de ocupanti, la mai putin de trei saptamani distanta de alegerile parlamentare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.