Premierul demisionar italian Mario Monti a declarat ca nu va candida in scrutinul parlamentar anticipat din februarie, dar este pregatit sa conduca din nou guvernul in anumite conditii, scrie Corriere della Sera, in editia electronica.

"Nu voi fi liderul niciunei miscari politice. Dar sunt pregatit sa ofer consultanta, sa fiu lider si sa asum responsabilitati atribuite de Parlament", a declarat Monti intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

Mario Monti a anuntat duminica dimineata un program "pentru schimbarea Italiei si reformarea Europei", criticandu-l cu ironie pe predecesorul sau, Silvio Berlusconi.

Monti a calificat acest program de reforme drept "agenda pentru un angajament comun, prima contributie spre o discutie deschisa".

"Italia a invins criza financiara, fara asistenta financiara europeana si fara ajutorul FMI", a spus Monti.

"Este esential ca sacrificiile dure facute de italieni anul trecut sa nu se piarda", a spus Monti, denuntand declaratiile "aberante" ale fostului premier Silvio Berlusconi. "Imi este foarte greu sa urmaresc linia logica a gandirii lui Berlusconi", a spus Monti.

Mario Monti este oricum senator pe viata, dar ar fi putut renunta la acest statut pentru a candida si a avea legitimitate populara pentru a conduce un guvern politic..

Presedintele Italiei a dizolvat Parlamentul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.