Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat Parlamentul, deschizand calea alegerilor anticipate, care vor avea loc pe 24 si 25 februarie 2013, scrie Corriere della Sera.

"Am semnat decretul de dizolvare a Camerelor Parlamentului, o decizie care era previzibila data fiind situatia actuala", a explicat, intr-un comunicat, presedintele Giorgio Napolitano.

Guvernul italian in exercitiu, condus de premierul demisionar Mario Monti, a semnat decretul prin care stabileste organizarea scrutinului parlamentar anticipat pe 24 si 25 februarie 2013.

Premierul tehnocrat Mario Monti a demisionat vineri seara, dupa ce a pierdut sprijinul partidului lui Silvio Berlusconi - Poporul Libertatii. Insa exista din ce in ce mai multe apeluri pentru o revenire a lui Monti in fruntea unei coalitii condusa de Miscarea spre a Treia Republica, a patronului grupului Ferrari, Luca di Montezemolo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.