UE nu poate primi noi membri in acest moment, avand in vedere experienta cu Romania si Bulgaria, a declarat presedintele Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german, Norbert Lammert

Comentariile sale vor dezamagi state precum Croatia, care spera sa devina membru al UE in iulie 2013, si alte tari din Balcani, care aspira la acest statut, relateaza evz.ro.

„Nu cred ca Uniunea Europeana este capabila sa se extinda in viitorul imediat. Avem atat de multe obiective urgente de indeplinit, in ceea ce priveste consolidarea comunitatii, incat nu ar trebui sa lasam din nou ambiția sa ia locul unei necesare stabilizari”, a spus el.

Lammert a avertizat in privința primirii Croatiei in UE prea rapid:

„Trebuie sa luam in serios cel mai recent raport al CE, in special avand in vedere experientele pe care le-am avut cu tari ca Romania si Bulgaria. Croatia in mod cert nu este gata pentru aderare”, a explicat oficialul german.

El a adaugat ca statele independente, foste membre ale Iugoslaviei, au, in perspectiva, posibilitatea de a se alatura UE, dar trebuie sa-și creeze singure conditiile necesare aderarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.