Productia de vin a Frantei, cel mai mare producator din lume, a scazut cu 20% in acest an, la minimul ultimilor 40 de ani, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si culturilor afectate de paraziti.

Productia de vin a Frantei va fi in acest an de 40,6 milioane hectolitri, cu peste 10 milioane de hectolitri mai putin fata de 2011, estimeaza guvernul francez, care si-a revizuit prognoza de la 42,9 milioane hectolitri in septembrie.

"Toate categoriile de vin vor inregistra productie mai scazuta comparativ cu 2011", se spune intr-un comunicat al institutiei.

Exporturile de vin si sampanie ale Frantei au totalizat 7,17 miliarde euro in 2011, reprezentand 13% din exporturile de alimente si produse agricole ale tarii. In prima jumatate a acestui an, exporturile de vin au crescut cu 14%, la 3,57
miliarde euro, scrie MEDIAFAX.

Franta este cel mai mare producator de vinuri din lume, urmata de Italia, Spania, SUA si Argentina. Anul trecut, topul exportatorilor a fost condus de Italia, urmata de Spania, Franta, Australia si Chile.

Productia de vin a Italiei va scadea in acest an cu 8%, la 39,3 milioane hectolitri, din cauza secetei, potrivit estimarilor institutului de cercetare Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo e Alimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.