Guvernul regiunii administrative speciale chineze Hong Kong a dispus retragerea unor loturi de origine japoneza de lapte cu un nivel slab de iod destinat bebelusilor ca periculos pentru tiroida.

Laptele incriminat, distribuit sub marcile Wakodo si Morinaga, destinat copiilor cu varsta sub noua luni, contine mai putin de o treime din nivelul de iod recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Ministerul Igienei Alimentare si a Mediului din Hong Kong apreciaza ca ar putea fi vizati aproximativ 2.000 de sugari.

"Ii indemnam pe parinti sa isi duca bebelusii la unul dintre cele zece centre medicale agreate de catre Guvern, pentru recoltarea de sange", a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului.

Carentele in iod antreneaza un deficit la nivelul hormonului tiroidian care poate afecta cresterea corporala si maturizarea creierului, putand conduce pana la un retard mental profund, scrie MEDIAFAX.

Laptele japonez, devenit o victima a neincrederii consumatorilor in urma accidentului nuclear de la Fukushima, in martie 2011, reprezinta abia 3% din laptele destinat bebelusilor distribuit la Hong Kong.

Laptele s-a aflat in centrul celui mai mare scandal in domeniul securitatii alimentare din China in 2008, cand un component industrial (melamina) a fost adaugat in mod ilegal in produse lactate, cu scopul cresterii nivelului de proteine. Cel putin sase bebelusi au murit si alti aproximativ 300.000 s-au imbolnavit dupa ce au consumat lapte contaminat cu melamina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.