Industria de turism a Greciei a fost afectata dur de instabilitatea politica din urma alegerilor de la 6 mai si de speculatiile privind iesirea statului din zona euro.

Rezervarile pentru vacante in Grecia au scazut cu 50% dupa alegerile de la 6 mai care au adus incertitudine politica in tara, a declarat George Drakopoulos, directorul general al asociatiei firmelor de turism elene (SETE). "Hotelurile fac oferte atractive, dar nu asta e problema. Pentru multi dintre turistii care viziteaza Grecia, este o problema de securitate pe langa valoarea banilor", a adaugat el.

Aceasta situatie intervine dupa un sezon 2011 deosebit de profitabil, cand Grecia a avut de castigat in urma revoltelor din Africa, ce au determinat multi turisti sa se reorienteze. Potrivit SETE, turismul reprezinta 15,7% din veniturile Greciei si angajeaza 768.000 de persoane, direct sau indirect.

Consecintele iesirii Greciei din Zona Euro

"Presa straina prezinta doar tensiunile de la Atena si nu arata altceva din restul Greciei, unde conditiile sunt exact opuse", a declarat Panagiotis Moriatis, presedintele asociatiei hotelierilor din statiunea Nafplion. El a precizat ca rezervarile au scazut cu 25-30 de procente de la inceputul anului, scrie MEDIAFAX.

Expertii afirma ca multi turisti germani se feresc de Grecia de teama ca ar putea fi intampinati cu furie, intrucat cancelarul german Angela Merkel este considerata responsabila pentru masurile de austeritate dure impuse in schimbul ajutorului international. Operatorii de turism germani confirma aceasta tendinta. Directorul de turism al Thomas Cook, Michael Tenzer, a declarat pentru ziarul Euro am Sonntag ca rezervarile facute de germani la inceputul sezonului estival au scazut cu 30% fata de anul trecut.

In timp ce rezervarile turistilor francezi au scazut de asemenea semnificativ - cu 30% pentru aceasta vara - cele din Marea Britanie, Italia si Austria sunt stabile, afirma tur-operatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.