Secretarul american al Ministerului Apararii crede in intentia Israelului de a intervenii impotriva Iranului, cat mai curand.

Leon Panetta, secretarul american al Apararii, este de parere ca exista o mare probablitate ca Israelul sa intervina impotriva instalatiilor nucleare din Iran, in primavara.

In cadrul unei deplasari la Bruxelles cu ocazia unei reuniuni ministeriale a tarilor NATO, acesta a precizat ca nu comenteaza articolul editorialistului David Ignatius, care facea referire la pozitia Israelului fata de programul nuclear al Iranului.

“Nu comentez. David Ignatius poate sa scrie orice vrea, dar consider ca aceasta problema ma priveste doar pe mine. Israelul a indicat ca are in vedere posibilitatea unor atacuri, iar acest lucru ne ingrijoreaza”, a spus el.

Panetta este de parere ca exista o mare posibilitate ca “Israelul sa atace Iranul in aprilie, mai sau iunie, inainte ca acesta sa intre in ceea ce israelieni descriu drept ‘zona de imunitate’ sis a inceapa fabricarea unei bombe atomice”, informeaza telegraph.

Presedintele Barack Obama si Panetta sustin ca inca nu s-a decis cum urmeaza sa actinoneze Casa Alba, daca aceste atacuri ar avea loc.

Panetta a estimat duminica, pentru postul de televiziune CBS, ca Teheranul ar avea nevoie de "aproximativ un an" pentru a "produce suficient uraniu imbogatit pentru o bomba atomica si unul sau doi ani pentru a o instala pe un vector, cum ar fi o racheta. Statele Unite, care sustin ca sanctiunile impotriva Iranului dau rezultate, continua sa privilegieze actiunea diplomatica pentru a convinge Teheranul sa renunte la programul sau nuclear controversat, scrie Mediafax.

Israelul, care considera ambitiile nucleare iraniene ca pe o "amenintare existentiala", mentine suspansul in privinta eventualelor lovituri aeriene asupra instalatiilor nucleare ale Republicii Islamice, relateaza cotidianul.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.