Presedintele israelian, Shimon Peres, a avertizat sambata ca un atac impotriva Iranului este "din ce in ce mai probabil", cu putin timp inaintea publicarii de catre Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a unui raport privind programul nuclear iranian.

"Serviciile de informatii ale diferitelor tari care monitorizeaza (Iranul) sunt ingrijorate si exercita presiuni asupra liderilor lor pentru a avertiza ca Iranul este pe punctul de a obtine arma atomica", a afirmat Peres, la Canalul doi al televiziunii private israeliene, relateaza MEDIAFAX.

"Trebuie sa ne indreptam catre aceste tari pentru a-si indeplini angajamentele (...). Ce trebuie facut, si este o lista lunga de optiuni", a adaugat el.


Conform antena3.ro, Peres a facut aceste declaratii in contextul in care Agentia Internationala pentru Energie Atomica urmeaza sa publice un raport privind programul nuclear al Iranului, pe care expertii israelieni il considera "alarmant”.

Intr-un alt interviu, presedintele Peres a declarat ca, "potrivit semnelor, Agentia are dovezi ca iranienii vor produce armament nuclear, in pofida dezmintirii lor”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.