Rusia este dispusa sa discute toate propunerile privind scutul antiracheta din Europa, a declarat seful Statului Major rus, dupa adunarea consiliului NATO-Rusia.

"Suntem dispusi sa primim si sa discutam orice propuneri posibile, care iau in considerare ingrijorarile Rusiei privind schimbarea echilibrului strategic", a declarat Makarov, citeaza MEDIAFAX.

Rusia si NATO au convenit sa coopereze in asa-numitul scut european antirancheta, in cadrul summitului NATO-Rusia de la Lisabona, din noiembrie 2010. Alianta Nord-Atlantica insista ca ar trebui sa existe doua sisteme independente care sa faca schimb de informatii, in timp ce Rusia vrea un sistem comun cu o interoperabilitate integrala.["Calul Traian": Rusia despre scutul antiracheta de pe teritoriul Romaniei]

Makarov a declarat ca a reiterat propunerea Rusiei de a furniza un "scut antiracheta" pentru Europa de Est, Marile Neagra, Barents si Baltica.

Romania a anuntat marti incheierea unui acord cu Statele Unite pentru amplasarea, pe teritoriul romanesc, a unor elemente de interceptare ale scutului antiracheta. [Romania: Tara lui tranzit, tara de scut]

Moscova considera amplasarea elementelor scutului antiracheta in apropierea frontierelor ruse ca o amenintare pentru securitatea sa nationala.

Citeste si: Rusia accepta sa coopereze la scutul antiracheta al NATO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.