Mai multi militanti ai opozitiei au fost arestati, joi, la Moscova in cadrul unei reuniuni in fata unei inchisori unde sunt detinuti mai multi lideri ai opozitiei, intre care Boris Nemtov, potrivit agentiilor ruse.

"Aproximativ zece militanti ai miscarii Solidarnost au fost arestati", a declarat Olga Sorina, purtatoarea de cuvant a miscarii careia ii apartine Boris Nemtov, citata de Interfax.

Printre ei se afla si opozantul Mihail Schneider, a precizat ea pentru postul de radio Ecoul Moscovei, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

La randul sau, liderul miscarii Frontul de Stanga, Serghei Udaltov, a afirmat ca aproape 30 de persoane au fost arestate joi, intre care militanti din cadrul opozitiei, dar si persoane venite sa se opuna reuniunii.

Militantii s-au reunit joi pentru a-i sustine pe Boris Nemtov si pe alti opozanti, intre care Eduard Limonov, Konstantin Kosiakin si Ilia Iasin, arestati la 31 decembrie in cadrul unei manifestatii a opozitiei.

Boris Nemtov a fost condamnat la 2 ianuarie la 15 zile de inchisoare pentru "nesupunere fata de fortele de ordine".

Ceilalti trei lideri ai opozitiei ruse ispasesc pedepse de cinci pana la zece zile de detentie pentru fapte similare. Ilia Iasin a fost eliberat miercuri seara dupa cinci zile de detentie. [Cum scapa Putin de adversarii politici: Cazul Mihail Hodorkovski]

Toti au fost arestati la 31 de decembrie in cadrul unei manifestatii a opozitiei, care se reuneste la data de 31 a fiecarei luni cu 31 de zile pentru a cere respectarea articolului 31 din Constitutia rusa, ce garanteaza libertatea de reuniune.

Marti, 35 de militanti ai opozitiei ruse au fost arestati la Moscova in cadrul unei reuniuni organizate din aceleasi motive, a anuntat politia moscovita. [Rusia socheaza Europa: "Unde e democratia?"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.