Mai mult de doua treimi dintre britanici sunt de parere ca burka ar trebui interzisa in Marea Britanie, potrivit unui sondaj Five News si YouGov, relateaza Sky News.

Sondajul intervine dupa ce parlamentarii francezi au aprobat o interdictie pentru burka sau a valurilor care acopera fata. In aprilie, Belgia a devenit prima tara din Europa care a interzis purtarea burka in locurile publice, relateaza NewsIn.

Amnesty International a spus ca astfel de actiuni "incalca dreptul la libera exprimare si la practicarea religiei".

Insa, sustinatorii interdictiei, ca presedintele francez Nicolas Sarkozy, sustin ca aceste valuri "lezeaza demnitatea femeilor".

Potrivit sondajului, dintre cei 2.000 de respondenti, 67% sunt de acord cu o interdictie pentru burka in Marea Britanie. Unul dintre cei care cred ca burka ar trebui interzisa este presedintele Centrului de educatie musulmana din Oxford.

"Nu le spunem acestor femei ce pot purta. Le spunem doar ca ar trebui sa isi descopere fata", a declarat el.

Respondentii din nordul Angliei si Tara Galilor sunt cei mai hotarati in privinta interzicerii burka - 71% spun ca ar sustine o astfel de miscare. Cei din Londra par a fi cei mai toleranti, 32% spunand ca nu sunt de acord cu o interdictie.

Belgia: Prima tara din UE care interzice valul islamic integral


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.