Premierul britanic Gordon Brown a comis o gafa cu o saptamana inainte de alegeri, spunandu-i unei femei in varsta ca este bigota.

Premierul s-a dus acasa la Gillian Duffy, care anterior ii pusese intrebari la o oprire de campanie in Rochdale. El a discutat cu femeia circa 40 de minute, relateaza Sky News, conform NewsIn.

In pragul casei, premeirul a spus ca regreta si ca a inteles-o gresit pe Duffy. "Sunt ingrozit de ceea ce s-a intamplat. Mi-am cerut cele mai sincere scuze. Am inteles gresit ce spusese. Ea mi-a acceptat scuzele", a subliniat Brown.

Anterior, el a discutat cinci minute cu femeia si l-a final i-a spaus "Imi pare bine ca v-am cunoscut", Insa, la plecare, un microfon a prins urmatoarele cuvinte: "A fost un dezastru". Cineva l-a intrebat "Ce a spus?" iar premierul a spus: "Ei bine, nu ati fi trebuit sa ma lasati sa vorbesc cu aceasta femeie. A cui a fost ideea?" Consilierul i-a raspuns: "Nu stiu, cred ca a lui Sue. Dar ce a spus?". "Oh, tot felul, este o bigota care spune ca a lucrat pentru laburisti la un moment dat", a replicat premierul.

Brown a discutat cu femeia despre infractionalitate si educatie, inainte de a face gafa respectiva. Ea l-a intrebat pe premier si despre imigrantii din estul Europei.

Cand femeia a aflat ce a spus premierul despre ea, s-a declarat "foarte dezamagita". "Este o persoana foarte educata, de ce spune astfel de lucruri?", s-a intrebat ea.

Gafa lui Brown este o lovitura groaznica pentru laburisti

Gafa facuta de Gordon Brown reprezinta o "lovitura groaznica" pentru partid, cu o zi inainte de ultima dezbatere televizata a liderilor celor mai importante formatiuni din tara, a declarat ministrul de interne Alan Johnson.

Premierul este supus la presiuni pentru a schimba situatia in timpul dezbaterii ce va avea loc joi seara. Strategii laburisti au considerat aceasta intalnire o ocazie pentru ca Brown sa se afirme in fata rivalilor sai, deoarece va fi concentrata pe economie, punctul forte al premierului.

Citeste si:
Ionuț Stroe, o nouă gafă după ce a apărutîn chiloți la TV
Ionuț Stroe, o nouă gafă după...

Dar dupa comentariile liderului laburist despre pensionara Gillian Duffy, personalitatea sa se afla din nou in atentia reflectoarelor.
Brown si-a cerut scuze personal femeii in varsta de 66 de ani, dar nepoata acesteia a condamnat declaratiile premierului, spunand ca matusa sa este "dezgustata".

"Nu suntem terminati, dar este o lovitura groaznica", a declarat Alan Johnson. "Am fost ingrozit, cred ca toata lumea din tara este ingrozita, nu atat din cauza lui Gordon, cat a doamnei Duffy. Cred ca atunci cand i-au vazut fata si durerea pe care i-a provocat-o, a fost un sentiment enorm de compasiune", a adaugat oficialul laburist.

Majoritatea ziarelor de joi sunt critice la adresa premierului britanic. The Sun scrie ca sperantele electorale ale lui Brown par sa fie distruse, in timp ce Daily Telegraph apreciaza ca strategia electorala a formatiunii trece printr-o perioada dificila.

Chiar si cotidianul The Guardian, de stanga, afirma ca declaratiile premierului "ridica semne de intrebare in legatura cu caracterul sau volatil", avertizand ca baza electoratului laburist ar putea fi indepartata de aparenta sa lipsa de interes pentru probleme care ii preocupa pe britanicii de rand.

Citeste si:
Fostul prim-ministru britanic, Gordon Brown, a fost numit ambasador...
Fostul prim-ministru...

Singurul cotidian care a parut sa il sustina pe Brown este Daily Mirror, care a publicat un interviu cu sotia acestuia. "Oamenii pot spune multe lucruri despre Grodon Brown, dar nu pot spune ca nu ii pasa. M-a sunat imediat ce s-a intamplat si era absolut ingrozit. A mers sa o vada (pe Gillian Duffy - n.red.) pentru ca ura faptul ca a ranit pe cineva. Scuzele sale au fost sincere", a spus Sarah Brown.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.