Fostul prim-ministru britanic Gordon Brown a fost numit ambasador pentru finanţarea globală a sănătăţii, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Fostul prim-ministru britanic, numit ambasador OMS

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că prin acest rol "va creşte gradul de conştientizare privind sprijinul la nivel internaţional şi nevoia mare de finanţare a sănătăţii globale", în special din partea ţărilor G20 şi G7.

"Ca vechi prieten al lui Gordon, ştiu că el va contribui cu (...) angajamentul său ferm şi profundul simţ al dreptăţii", a adăugat directorul general al OMS.

Brown, care a fost prim-ministru britanic între 2007 şi 2010, s-a declarat "încântat" să-şi asume rolul.

"Sarcina noastră imediată este să lucrăm împreună pentru finanţarea vaccinării întregii lumi şi să protejăm cele mai sărace ţări de efectele teribile ale COVID-19 şi altor boli", a spus el.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Summitul G20 de la Londra din anul 2009

Brown este cunoscut că a prevenit o a doua mare depresiune prin modul în care a gestionat summitul G20 de la Londra din 2009, a declarat OMS, potrivit Agerpres.

"Mai recent, dl Brown a apelat neobosit la naţiunile bogate, precum şi la sectorul privat pentru a asigura distribuţia echitabilă a vaccinurilor anti-COVID-19, pledând pentru un efort global concertat - înrădăcinat în ştiinţă şi economie solidă - pentru a salva vieţi, a pune capăt pandemiei şi a restabili mijloacele de trai din întreaga lume", a adăugat OMS.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.