Fostul prim-ministru britanic Gordon Brown a fost numit ambasador pentru finanţarea globală a sănătăţii, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Fostul prim-ministru britanic, numit ambasador OMS

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că prin acest rol "va creşte gradul de conştientizare privind sprijinul la nivel internaţional şi nevoia mare de finanţare a sănătăţii globale", în special din partea ţărilor G20 şi G7.

"Ca vechi prieten al lui Gordon, ştiu că el va contribui cu (...) angajamentul său ferm şi profundul simţ al dreptăţii", a adăugat directorul general al OMS.

Brown, care a fost prim-ministru britanic între 2007 şi 2010, s-a declarat "încântat" să-şi asume rolul.

"Sarcina noastră imediată este să lucrăm împreună pentru finanţarea vaccinării întregii lumi şi să protejăm cele mai sărace ţări de efectele teribile ale COVID-19 şi altor boli", a spus el.

Summitul G20 de la Londra din anul 2009

Brown este cunoscut că a prevenit o a doua mare depresiune prin modul în care a gestionat summitul G20 de la Londra din 2009, a declarat OMS, potrivit Agerpres.

"Mai recent, dl Brown a apelat neobosit la naţiunile bogate, precum şi la sectorul privat pentru a asigura distribuţia echitabilă a vaccinurilor anti-COVID-19, pledând pentru un efort global concertat - înrădăcinat în ştiinţă şi economie solidă - pentru a salva vieţi, a pune capăt pandemiei şi a restabili mijloacele de trai din întreaga lume", a adăugat OMS.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.