Marea Britanie se confrunta cu o noua amenintare din partea al-Qaida, care ar putea folosi teroristi cu explozibili introdusi prin metode chirurugicale in corp, pentru a evita scannerele de pe aeroporturi, relateaza Mail on Sunday.

Pana acum, teroristii au atacat avioane, metrouri si autobuze folosind bombe ascunse in genti, pantofi sau lenjerie intima, pentru a evita sa fie descoperiti, scrie NewsIn.

Seviciile britanice de informatii (MI5) au descoperit insa ca al-Qaida intentioneaza sa treaca la o noua etapa in campania terorista, folosind pentru prima oara explozibili introdusi prin metode chirurgicale in corpul atacatorilor.

Serviciile de securitate considera ca masura a fost decisa in urma introducerii scannerelor corporale pe aeroporturi, care vizeaza descoperirea teroristilor inaintea imbarcarii in avioane.

Dezvaluirile MI5 au loc in urma intensificarii discutiilor pe site-urile arabe, la inceputul acestui an. Avertismentul intervine in urma atentatului esuat comis de nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab, care a incercat sa arunce in aer un avion ce urma sa ajunga la Detroit, in ziua de Craciun.

Surse din serviciile de securitate au adaugat ca atacatorii barbati ar urma sa-si ascunda explozibili in apropierea apendicelui sau in fese, in timp ce femeile ar putea sa-si amplaseze materialul in sani, folosind metoda similara implanturilor.

Expertii spun ca explozibilul pentrita (PETN) ar putea fi amplasat intr-un saculet din plastic introdusa in corpul atacatorului in urma unei operatii obisnuite. Surse din serviciile de securitate sustin, de asemenea, ca explozibilul ar putea fi detonat de terorist prin folosirea unei seringi hipodermice pentru a-si injecta triperoxid de triacetona prin piele direct in saculetul exploziv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.