Cel mai mare incendiu inregistrat vreodata in regiunea Los Angeles este de origine criminala, a anuntat joi Biroul forestier, in timp ce pompierii incearca in continuare sa izoleze focul.
Incendiul, care a izbucnit la 26 august in parcul national Angeles, a provocat moartea a doi pompieri si a distrus aproape 60.000 de hectare, precum si 64 de case, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Ancheta a conchis ca incendiul este de origine criminala", a spus un oficial al Biroului forestier. "Politia a lansat o ancheta pentru onucidere, dupa moartea tragica a celor doi pompieri", a declarat sursa.

ABC7 a comentat ca la originea dezastrului s-ar putea afla chiar angajati ai serviciilor forestiere nationale.

Joi, incendiul era stins in proportie de 38%, gratie scaderii temperaturilor si cresterii nivelului de umiditate. Capitanul pompierilor, Jerry Meehan, a declarat ce este cel mai grav incendiu inregistrat vreodata in regiune.

In aceeasi zi, 25 de persoane au fost evacuate din 11 case. Mai mult de 12.000 de locuinte si 500 cladiri comerciale erau amenintate, chiar daca majoritatea celor 10.000 de persoane evacuate la declansarea incendiului au putut reveni acasa.

Autoritatile au precizat ca 4.735 pompieri lupta cu flacarile, cu ajutorul a 20 de avioane si elicoptere cu apa, 433 camioane si 60 buldozere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.