Presa de la Chisinau scrie ca un tanar de 20 de ani Maxim Canisev, care a fost gasit mort intr-un lac din apropiere de Chisinau in 19 aprilie, ar putea fi a patra victima a protestelor din aprilie
Veaceslav Canisev, fratele victimei, a declarat pentru UNIMEDIA ca medicii legisti au constatat ca decesul lui Maxim a avut loc pe 8 aprilie, acesta fiind gasit cu "coloana vertebrala traumata, unde avea o pata mare de sange". Cu toate acestea, politia sustine ca Maxim singur s-ar fi aruncat in lac, informeaza NewsIn.

Familia lui Maxim Canisev nu a stiut nimic despre locul unde s-a aflat acesta incepand cu 11 martie 2009. Veaceslav Canisev a mai precizat pentru UNIMEDIA ca "Maxim a mai fost vazut de catre cunoscuti dupa 11 martie la Telecentru. Invata la Universitatea Tehnica din Moldova si locuia in unul dintre caminele de pe str. Studentilor".

Potrivit familiei lui Canisev, politia sustine ca tanarul s-ar fi aruncat singur in lac. Fratele victimei respinge versiunea politiei: "Nu prea era el implicat cu politica. Dar, in cazul acesta, credem ca fie a fost omorat de catre necunoscuti, fie ca mergea pe undeva pe alaturi la protestele din 7 aprilie, unde a fost batut de politie, dupa care aruncat in lacul Ghidighici. Singur nu a putut sa se arunce in lac, deoarece Maxim a fost gasit cu coloana vertebrala traumata, unde avea si o pata mare de sange".

UNIMEDIA precizeaza ca analizele medico-legale au durat aproape doua saptamani, iar Maxim Canisev a fost inmormantat abia sambata, 9 mai.

Presa moldoveana a scris despre alte trei posibile victime ale represiunii lansate de fortele de ordine la cateva zile dupa alegerile si protestele de la inceputul lunii aprilie. Autoritatile nu au confirmat informatiile in niciunul dintre cazuri, dar toate decesele au survenit in conditii suspecte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.