Ucraina intentioneaza sa-si mentina planurile pentru o viitoare aderare la Uniunea Europeana, in pofida nemultumirii tot mai mari a opiniei publice europene in legatura cu o continuare a extinderii UE, relateaza "Financial Times".

Oleksandr Zincenko, secretar de stat, seful de personal al presedintelui Viktor Iuscenko, a declarat ca Ucraina nu-si va schimba politica in urma respingerii Constitutiei europene de catre electoratul din Franta si Olanda, chiar daca rezultatul acestor referendumuri indica temeri in legatura cu extinderea Uniunii catre est. "Am decis ca e mai bine sa ramanem consecventi si sa nu ne schimbam planul de activitate", a declarat Zincenko.

Autoritatile de la Kiev vor continua sa aplice reformele necesare pentru a transforma Ucraina intr-o tara moderna, la standardele UE, pregatita sa profite de viitoarele oportunitati oferite pentru integrarea sa in UE, a spus inaltul oficial ucrainean.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.