Romanii se afla pe primul loc in randul imigrantilor care au comis violuri in Italia, urmati de marocani si albanezi, afirma sociologul Marzio Barbagli, de la Universitatea Bologna, pe baza datelor furnizate de Ministerul italian de Interne

Proportia strainilor denuntati pentru agresiuni sexuale a crescut in ultimii 20 de ani de la 9% la 40%, "un nivel foarte ridicat", afirma autorul lucrarii "Imigratie si Siguranta in Italia", publicata la sfarsitul anului 2008.

"Nu suntem in masura sa stim daca numarul de violuri a crescut intr-adevar, asa cum pare din citind presa. Trebuie amintit ca numai o mica parte dintre violente este denuntata", subliniaza sociologul, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste nationalitatea autorilor de violente sexuale, se remarca o crestere semnificativa a numarului romanilor, de la 170 in 2004, la 447 in 2007. La randul lor, numarul marocanilor a crescut de la 143 la 196, al albanezilor, de la 127 la 153, iar al tunisienilor de la 80 la 121.

Barbagli subliniaza ca majoritatea victimelor sunt de aceeasi nationalitate cu agresorii. De exemplu, in 35,4% dintre violuri comise de romani intre 2004 si 2006 victimele au fost italience, iar in 46,6% din cazuri romance. Inclusiv in cazul violurilor comise de italieni, in 84,2% din cazuri victimele au fost italience, 4% romance, iar 3,4% imigrante din alte tari europene.

Foarte putine femei imigrante, in special daca situatia lor nu este legala, denunta actele de violenta familiala, pentru ca se tem de consecinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.