Presedintele sarb Boris Tadici l-a demis marti pe seful Statului Major, generalul Zdravko Ponos, a anuntat presedintia, in conditiile in care ofiterul si ministrul apararii Dragan Sutanovaci au avut disensiuni privind securitatea tarii

"Presedintele Serbiei si-a folosit dreptul, in baza articolului 112 al Constitutiei Republicii Sarbe, care prevede ca este comandantul armatei si care il autorizeaza sa demita si sa numeasca ofiteri", a precizat presedintia intr-un comunicat, relateaza NewsIN.

Tadici a luat aceasta decizie dupa o reuniune a Consiliului de Securitate Nationala, consacrata disensiunilor dintre Sutanovaci, un civil, si generalul Ponos, privind apararea si securitatea tarii. Reuniunea a durat peste sase ore.

Intr-un interviu acordat recent, generalul Ponos a depland ca reforma armatei a fost intrerupta, acuzand Ministerul Apararii ca nu are nicio idee in ceea ce priveste apararea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.