Presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut Parlamentului sa amendeze o lege pentru a interzice copiilor cu varsta sub 14 ani sa mearga in locuri publice in timpul noptii, fara a fi insotiti de adulti, au declarat surse din legislativ, informeaza NewsIn.

Amendamentul la legea privind protectia minorilor are obiectivul de a garanta "dezvoltarea fizica, spirituala si morala a copiilor".

Noua lege interzice complet prezenta copiilor cu varsta sub 14 ani in braserii, baruri si sex-shopuri. Pe de alta parte, legea prevede ca minorii cu varsta sub 14 ani nu au voie sa se afle intre orele 22.00 si 6.00 pe strada, in parcuri si in mijloacele de transport in comun fara un adult. Legea lasa totusi la latitudinea autoritatilor regionale sa adapteze orarul in functie de anotimp.

Noile dispozitii, botezate de presa "interdictii de circulatie pentru copii", au functionat cu titlul de experiment in 15 regiuni ruse, potrivit agentiei ITAR-TASS. Ministerul rus de Interne a constatat astfel scaderea cu aproape 60% a infractiunilor si delictelor vizand minori in regiunea Lipetk (la 500 de kilometri sud de Moscova) in primele 11 luni ale anului 2008, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de infractiuni si delicte comise de minori sau cu participarea lor a scazut cu 11,6% in aceasta regiune, potrivit ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.