Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov nu a putut participa la reuniunea anuala a laureatilor premiilor Nobel pentru pace de la Paris pentru ca este spitalizat la Moscova, pentru "ingrijiri oftalmologice", a anuntat purtatorul sau de cuvant, Pavel Palajcenko, relateaza Newsin.

"Tocmai am vorbit la telefon cu Mihail Gorbaciov. Acum se afla la spitalul central al Kremlinului, unde a primit ingrijiri oftalmologice", a spus el.

"Este bine si va pleca de aici in cateva zile", a spus purtatorul de cuvant, subliniind ca fostul numar sovietic i-ar vorbit "pe un ton alert".

"Medicii subliniaza ca este vorba despre ingrijiri medicale oftalmologice si nu despre vreo interventie chirurgicala", cum a scris presa, a subliniat purtatorul de cuvant. El nu a putut preciza daca "ingrijirile" primite de Gorbaciov fusesera planificate.

Medicii i-au interzis lui Gorbaciov, in varsta de 77 de ani, sa se duca la Paris pentru o reuniune de trei zile coorganizata de Fundatia sa.

Laureat al premiului Nobel in 1990, Gorbaciov prezideaza o fundatie care se ocupa de programe caritabile si de educatie.

In noiembrie 2006, el a fost operat in Germania la artera carotida, una dintre principalele cai de irigare a creierului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.