"Reglementarile in domeniul auditului tin de asigurarea ca banii platitorilor de impozite din UE sunt folositi in mod corect pentru evitarea erorilor si a fraudelor. Tocmai de aceea regulile sunt stricte si se bazeaza pe recomandari ale Curtii Europene de Audit. De altfel, acolo unde exista probleme, in 99% din cazuri e vorba de erori, nu de frauda, insa trebuie sa fim prevazatori", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Danuta Hubner.

Auditorii din Comisia Europeana (CE), Curtea Europeana de Audit si din statele membre ale Uniunii Europene (UE) se reunesc, astazi, la Cardiff, la evenimentul anual al sefilor de audit ce are in vedere modul de folosire a fondurilor structurale.

Statele membre au rolul primar in prevenirea si corectarea erorilor, precum si in limitarea cazurilor de frauda cu bani comunitari, in timp ce Comisia Europeana are rolul de a supraveghea modul de utilizare a bugetului comunitar si poate suspenda plati sau impune corectii pentru a-si recupera platile neefectuate.

Comisarul european pentru politica regionala, Danuta Hubner, a mai spus ca CE si statele membre vor continua sa coopereze pentru a realiza cele mai eficiente controale financiare si de audit, insa mentinand o anume flexibilitate si o balanta corecta intre costul controalelor si beneficiile obtinute.