Termenul provine din cuvintele latine Sanitas per aquam – Santatate prin apa, iar conceptul ce sta la baza tratamentelor de astazi a fost intens exploatat in Imperiul Roman. Baile publice din Roma antica erau atat un loc de relaxare si purificare, cat si un spatiu al discutiilor private.

In prezent lucrurile nu s-au schimbat prea mult. SPA-ul inseamna inca sanatate, purificare, relaxare, intinerire, dar si lux. Acest segment exclusivist s-a diversificat enorm in ultimele decenii. Exista azi tratamente bazate pe metode medicale, traditionale, naturiste sau derivate exclusiv din noile tehnologii. De la bai cu namol pana la ultraviolete de laborator, de la botox pana la masaje minune – SPA-ul reuneste sub un sigur nume (in spatele caruia lucreaza o intreaga industrie), un singur lucru – un vis primordial al omenirii – tineretea vesnica. Iata in continuare cele mai exclusiviste, dar si profesionale SPA-uri ale Europei.

  • Capri, Italia

Italia este tara care, in prezent, ocupa primul loc din Europa ca venituri provenite din acest segment. 10, 7 milioane de euro – atat cheltuiesc anual vizitatorii Centrelor SPA italienesti. Capri Palace este unul dintre cele mai populare Centre SPA ale Europei. Exista cinci categorii de tratamente: pentru picioare, inima, metabolism, generale si cu specific mediteraneean. Mai multe detalii gasiti aici.

  • Barcelona, Spania

Conform celor de la Forbes, Spaciomm are cel mai bun design dintre toate centrele SPA ale Europei. Combinatia de lemn, metal si piatra – prezenta atat in elementele piscinelor cat si in designul salilor de tratament – ofera o nota estetica de top intregului complex. Si tratamentele oferite de cei de la Spaciomm sunt extrem de profesionale si exclusiviste. Mai multe detalii gasiti aici.

  • Lausanne, Elvetia

Meniul acestui complex de cinci stele este unul surprinzator chiar si pentru cei mai pretentiosi. Cei de la Beau Rivage ofera absolut orice va puteti imagina – de la bai specific japoneze pana la tratamente naturiste nordice sau sesiuni de relaxare, infrumusetare si intinerire cu cele mai performante tehnologii ale lumii. Mai multe detalii gasiti aici.