- Romania raspunde astazi, in fata Curtii Internationale de Justitie, pledoariilor sustinute de Ucraina

Kievul a transformat argu­mentul lungimii coastei sale maritime "in alpha si omega a acestui caz, mantra sa" a declarat ieri Agentul Roma­niei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, in prima zi a pledoariilor finale sustinute de partea romana.

Delegatia romana a criticat intensificarea procesului ucrainean de colonizare umana a stancii din Marea Neagra. Astazi este ultima zi a pledoariilor reprezen­tantilor romani la CIJ, joi si vineri fiind randul Ucrainei. Opozitia ucraineana cere demisia presedintelui si Guvernului de la Kiev in cazul pierderii procesului de la Haga.

Bogdan Aurescu, Agentul Romaniei la CIJ, a criticat pozitia Ucrainei, care a transformat argumentul unic al lungimii coastei sale "in alpha si omega a acestui caz, mantra sa". Aurescu a aratat ca Ucraina "se straduieste sa distraga atentia de la lipsa sa de argumente in sustinerea constructiei liniei sale spre chestiunea lungimii tarmurilor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.