Cinci baruri se inchid in fiecare zi in Marea Britanie, o crestere majora fata de anul anterior, ceea ce reflecta clar incetinirea economica cu care se confrunta tara, arata rezultatele unui studiu, publicate luni, arata NewsIn.
Cifrele publicate de BBPA, asociatia britanica a barurilor si berii, au aratat ca, in primele sase luni ale anului, s-au inchis, in medie, 36 de baruri in fiecare saptamana, cu 33% mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul barurilor care se inchid este, in acest an, de noua ori mai mare decat in 2006 si de 18 ori mai mare decat in 2005.

In 2007, au fost inchise in total 1.409 baruri, arata date prelucrate de GCA Strategy, iar in Marea Britanie functioneaza in prezent circa 57.000 de baruri, fata de 69.000 in 1980.

"Aceste cifre ilustreaza clar presiunile ce sunt exercitate asupra sectorului barurilor"
, a declarat directorul executiv BBPA, Rob Hayward.

BBPA, ce reprezinta sectorul barurilor si productiei de bere, a anuntat ca, in iulie, vanzarile de bere au scazut la cel mai mic nivel de la Marea Criza.

"Mii de baruri iubite de comunitate sunt amenintate cu inchiderea", a mai spus Hayward. "Acestea sunt in inima fiecarei comunitati si reprezinta o atractie turistica majora", a subliniat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.