Oficialii de la Moscova si Tbilisi continua conflictul declaratiilor. Fortele armate ruse "s-au razgandit" si nu mai parasesc orasul Gori, a afirmat un purtator de cuvant al Ministerului georgian de Interne, informeaza Realitatea.

Cu putin timp in urma, ministrul georgian de Interne anuntase ca georgienii au recapatat controlul asupra orasului Gori.

"Rusii au inceput sa-si retraga trupele, politia si trupele speciale georgiene sunt pe cale sa recapete controlul asupra orasului Gori", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.
Cosmarul razboiului continua pentru georgieni chiar si dupa declaratiile politicienilor care au spus ca fac pace, arata Realitatea. O coloana de tancuri si blindate ruse a iesit din orasul Gori.

Pe de alta parte, ministrul rus de externe Serghei Lavrov respinge ” insinuarile" ca Rusia ar incalca acordul de incetare a focului in Georgia, intr-o discutie telefonica pe care a avut-o cu omologul sau american, secretarul de stat Condoleezza Rice, a anuntat diplomatia rusa, citata de AFP.

In cadrul discutiei, initiata de partea americana, Lavrov a "raspuns intrebarilor secretarului de stat american Condoleezza Rice cu privire la situatia din Osetia de Sud si Abhazia si a dat clarificari de fond privind planul de incetare a ostilitatilor", arata Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

"Ministrul a respins insinuarile privind 'nerespectarea' de catre Rusia a principiilor de solutionare continute de acordurile incheiate intre Dmitri Medvedev si Nicolas Sarkozy", a adaugat el.

Acest acord de incetare a focului, aprobat de Tbilisi si Moscova, prevede revenirea fortelor georgiene in cazarmi si retragerea trupelor ruse pe pozitiile ocupate inainte de inceperea conflictului din Osetia de Sud, in noaptea de 7 spre 8 august


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.